lördag 7 november 2009

Lördagsvandring



Lördagen den 7 nov var som novemberdagar brukar vara, grå med småregn.Temat för dagen var DELANDE. Vi började med orden från Luk 24:28-32 om Emmausvandringen. Där lärljungarna känner igen Jesus när han delar brödet med dem. Sedan blev dagen ett stort delande av kunskaper och erfarenheter. Vi var åtta vandrare som samlades den här dagen. Tanken var att hitte en led för att binda ihop Birgittas Finsta med S:t Karlung i Söderby Karl. Per hade provgått och hittat fina vägar och stigar. Många stenrösen, gravar och bautastenar fanns att fundera över.
Både Per och vandrarvännen Kurt från Upplands norra delar är kunniga i ämnet, så det blev intressant. Både glatt småprat och tystnad följde oss denna dag. Under tystnaden hade vi orden från dagens text:Stanna hos oss, att meditera över.
När vi kom fram till Estuna hade det gått 3,5 tim, men sträckan kan nog gås på 2,5 tim. Den är ca 8 km. Från Estuna till Karls kyrkoruin, där S:t Karlungs relikskrin en gång vilade, har vi gått några gånger. Den följer små slingrande bilvägar, passerar en Trefaldighetskälla för att till sist komma fram vid Karls kurkoruin.
Vår tanke är att leden kan börja i Grisslehamn (roslagens port mot öster) för att följa Roslagsleden till Söderby Karl och sedan vika av från den mot Karls ruin.
Sedan vidare till Lohärad, Finsta, Rimbo, Almunge och Uppsala.
Många vandringar kvar att göra. Tack alla som kom och ett särskilt tack till Kurt som fick åka så långt. Alltid lika roligt att få vandra tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar