fredag 6 november 2009

Tack för vandring 7 nov

Bilden från Wikipedia Commons föreställer Erik av Pommern 1425 på pilgrimsfärd till Jerusalem.


Jag försov mig inte, utan fick vara med om en härlig vandring. På tal om resta stenar har jag skrivit ett inlägg på bloggen Pilgrimsled i Tiundaland. Lite mer om Jakob i Första Mosebok. I min blogg Dr Kurt har jag ett ytterligare inlägg om resta stenar och Jakob.

Det går att komma till Lohöärads kyrka med kollektiva transportmedel och promenad. Buss 677 från Uppsala stannar vid Husby vägskäl efter Finsta. Därifrån är det 8 km att gå. Se sträckan på en Google-karta. Sträckan följer gamla kungsvägen mellan Stockholm och Finland. Det finns några runstenar längs vägen. En är en s k brosten. I texten berättas att resaren även låtit göra en bro.

Jag fick adressen till kartan som Jane gjort och publicerar den här (sträckan visar sig vara 9,7 km enligt denna):
Visa Fortsättning på Birgittaleden på en större karta

Så här lägger man in bilder:
  1. Öppna ett inlägg för redigering. Klicka på pennan under inlägget, eller på "redigera inlägg" i menylisten över bloggen.
  2. Titta på menyraden med symboler över textfältet. I den raden finns en liten fyrkantig knapp med en bild av blå himmel över grön mark. Klicka på den!
  3. Ett nytt fönster öppnas som kallas "Blogger: Överför bilder". Till vänster väljer du bilder från din dator. Klicka på "Bläddra"!
  4. I ett fönster öppnas en mapp i din dator med listor på bilder. Välj bild genom att klicka. Öppna bilden genom att klicka på "Öppna". Då stängs mappen din dator.
  5. Bildadressen visas i fönstret "Blogger: Överför bilder" bredvid knappen "Bläddra". Klicka på knappen "Överför bild" längst ner i fönstret. Vänta.
  6. I fönstret visas sedan bilden och du klickar på knappen "Klar".
  7. Fönstret stängs och du är tillbaka i redigeringen av ditt inlägg som nu har en bild.
För att ta bort bilden
  1. Öppna i redigeraren.
  2. Klicka i bilden så att den markeras med en ram.
  3. Använd backstegstangenten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar